MCP Zeolit

Zeolit anvendes sammen med Rapshalmpillerne ved etablering af bunden i heste- boksen. Der anvendes ca. 2% Zeolit i forhold til mængden af strøelsen i boksen.

​”Jeg kan kun sige, at det er et virkelig dejligt produkt at bruge som strøelse. Jeg har sammenlignet med mine sidste savsmuldspiller i den ene boks og rapspiller i den anden og der er en markant forskel.

Rapspillerne støver ikke ret meget og sugeevnen er fantastisk modsat savsmuldspiller. Desuden er rapspillerne utroligt drøje i brug. Som forsøg undlod jeg at vande pillerne, da jeg startede med at bruge dem og det har ikke været noget problem. Hestene træder dem utroligt nemt i stykker. Det er derfor et produkt, jeg fortsat vil bruge og jeg kan varmt anbefale dem.”

​Helle Larsen, Haslev siger om Rapshalmpillerne:

”…jeg er yderst imponeret over hvor nemt det er at arbejde med 👍
Min hest har tabt sig efter at han ikke kan æde hans halmbund og hans surestråler er langsomt ved at blive bedre i forbindelse med at han nu står tørt…

Bunden støver lidt engang i mellem, men det klares med lidt vand og så den god igen.”

Rikke Viinanen, Skibby:

”Jeg gik fra halmstrøelse til rapshalmstrøelse da jeg havde en boks som altid var våd og lugtede. Jeg kunne muge hele boksen ud hver dag. Det er andet år jeg kører med rapshalmstrøelse og det er virkelig en utrolig forbedring. Min boks er altid tør, nem at muge ud og altid frisk. Jeg muger dagligt hvor jeg tager hestepærerne og et gange om ugen tager jeg de våde pletter. Min hoppe er ikke et bokssvin og hun går på døgnfold om sommeren. Jeg bruger en palle på et år. Altså en vintersæson hvor der også er piller tilbage til at bruge om sommeren inden stalden bliver spulet ned”.

Gitte Nielsen, Ugerløse fortæller:

​Anbefaling​er fra kunder​

Hvad er Zeolit?

Zeolit er et mineral af vulkansk oprindelse, som er blevet dannet i naturen gennem millioner af år. Zeolit kaldes naturens rengøringsmiddel, da den er i stand til at omdanne stoffer til næringsstoffer og derved skabe de bedste betingelser for et bæredygtigt miljø. Zeolits krystalstruktur giver mulighed for absorbering af forskellige forurenende stoffer (også organiske stoffer). Uanset om Zeolitten anvendes til at rengøre vand eller holde dyr sunde, så er det mineralernes rensende og helbredende egenskaber der gør hele forskellen.

MCP Zeolit som anvendes af AJ Energi og Strø

Der findes mange forskellige former for zeolitter, både naturligt forekommende og syntetisk fremstillede. Vores producent AJ Energi og Strø anvender Clinoptilolite Zeolit, som er Zeolit i naturlig form. Vi – P.S. Strøelse og Energi – forhandler den rene Zeolit, som supplement til Rapshalmstrøelsen og vi forhandler ligeledes MCP Equus som er tilsat Zeolit.                              

Hvorfor er det en fordel at anvende Zeolit, som et supplement til Rapshalmstrøelse?

Zeolit forstærker Rapshalmpillernes gode effekt som:

  • Ekstrem sugeevne
  • Absorbering ammoniak og fugt
  • Forhindrer reproduktion af bakterier
  • Naturlig binding af ammoniak – kemisk, fysisk og biologisk
  • Forlænger holdbarheden af bunden i boksen og sikrer renere dyr i et sundt miljø
  • Øger kvælstofindhold i gødning og mindre udvaskning​

MCP Zeolit i 25 kg sække

Clinoptilolite Zeolit er godkendt til økologi.

MCP Zeolit fås i 25 kg sække, som ca. svarer til supplement med 2% ved forbruget af ca. 1 palle rapshalmstrøelse på 1.080 kg pr. hest pr. år.

​Se også produktinformation vedr. MCP ​Equus, et fodertilskud som indeholder mineralet Zeolit.​

Se produktinformation her

Bestil strøelse

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt os

P. S. Strøelse og Energi

Tornelundsvej 15, 4690 Haslev

Afhentningsadresse: 

Lysholm Allé 86

4690 Haslev

Find vej

Telefon: 53 50 53 89

Mobil: 53 89 25 07
E-mail: info@ps-rapshalm.dk

CVR: 41060166

fb32

Samarbejdspartner